TVgids - njam!
Andere zender »
02:00 | Tot op het Bot: Het Varken |
Chef Johan kiest voor een stukje vlees dat in elke Vlaamse keuken al wel eens in de pan heeft gelegen: de varkenskotelet. Beenhouwer Benny maakt Johan wijs in de wereld van de koteletten en Johan kiest voor de grove kotelet.
«
»
02:25 | De Garde van Gert |
Gert Verhulst krijgt gezelschap van Italiaanse chef Peppe Giacomazza. Peppe onthult het keukengeheim waarmee je de lekkerste carpaccio kan maken. Niet alleen het beste rundvlees gebruiken, blijkt daarbij belangrijk.
«
»
02:50 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden wordt wakker in Carnarvon Gorge, gaat een veebedrijf bekijken, en dan eindigen bij Lake Maraboon voor een super zondagondergang met T-Bone Steak op de BBQ.
«
»
03:10 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Kreta heeft een rijke en complexe culinaire geschiedenis. In de oude hoofdstad van Heraklion maakt Yotam een variatie op dakos, een Kretenzische meze: een combinatie van tomaten, verkruimelde feta, olijven en oregano.
«
»
04:00 | Peppe's Sicilië |
De Siciliaanse keuken is vooral vis, maar ze houden er ook van een goed stuk vlees en dan staat het lam op nummer één. Peppe maakt een lamsstoofpotje met aardappelen klaar. De lever bakt hij op en serveert hij als aperitiefhapje.
«
»
04:20 | Ware Delicatessen |
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van krab.
«
»
04:45 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Yotam's reis begint in Marokko's meest levendige stad, Marrakech. Daar ontdekt hij de geheimen van de tajine, verkent het met geconserveerde citroenen doordrenkte straatvoedsel en gaat uit eten in de grootste gemeenschappelijke eetzaal van de stad.
«
»
05:30 | Open Vuur |
Dominique, Tom, Jord en Sarah beginnen hun weekje back to nature goed met spitroasted porchetta, éclade de moules en een traditioneel Mexicaans gerecht: kip in zwarte assensaus. Jord en Sarah plukken ook verse kruiden.
«
»
06:05 | Tot op het Bot: Het Varken |
Chef Johan kiest voor een stukje vlees dat in elke Vlaamse keuken al wel eens in de pan heeft gelegen: de varkenskotelet. Beenhouwer Benny maakt Johan wijs in de wereld van de koteletten en Johan kiest voor de grove kotelet.
«
»
06:30 | Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu |
Een marathon van het beste van 'Snel, Makkelijk & Lekker'.
«
»
08:00 | KLAAR IN 20 minuten |
Lore Moerman zorgt voor een vegetarisch gerecht, bereid met penne, vegetarische kip en een verrassende spinaziepesto. Makkelijk te maken, lekker en vooral klaar in de beloofde twintig minuten.
«
»
08:30 | Over (h)eerlijke groenten |
Johan Segers is vandaag te gast bij Ben van De Pleynhoeve, een aspergeteler uit Herentals. Op het menu staan asperges met snijbonen en tempura van asperges. Daarna serveert Johan de asperges met morieljes, garnalen en kwarteleitjes.
«
»
09:05 | Comfort Food |
Jeroen kan enorm genieten van een gezellig avondje met vrienden. Speciaal voor die avonden maakt hij heerlijke comfort food klaar. Eerst bereidt hij taco's met lamsburgers en vervolgens nog een heerlijke camembert met brochette van peperkoek.
«
»
09:25 | Ottolenghi - Jerusalem on a Plate |
De bekende chef-kok Yotam Ottolenghi keert terug naar zijn geboorteplaats Jeruzalem om de verborgen schatten van de bijzonder rijke en gevarieerde eetcultuur van de stad te ontdekken.
«
»
10:20 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden wordt wakker in Carnarvon Gorge, gaat een veebedrijf bekijken, en dan eindigen bij Lake Maraboon voor een super zondagondergang met T-Bone Steak op de BBQ.
«
»
10:50 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Kreta heeft een rijke en complexe culinaire geschiedenis. In de oude hoofdstad van Heraklion maakt Yotam een variatie op dakos, een Kretenzische meze: een combinatie van tomaten, verkruimelde feta, olijven en oregano.
«
»
11:40 | Ware Delicatessen |
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van krab.
«
»
12:10 | Open Vuur |
Dominique, Tom, Jord en Sarah beginnen hun weekje back to nature goed met spitroasted porchetta, éclade de moules en een traditioneel Mexicaans gerecht: kip in zwarte assensaus. Jord en Sarah plukken ook verse kruiden.
«
»
12:45 | Panklaar |
Jan Buytaert laat zien hoe een lichte hartige Bretoense pannenkoek bereidt moet worden.
«
»
13:00 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag de chef die het liefste kookt op zijn witte sokken als een echte don juan: Jelle Beeckman. Hij maakt een kruidige gehaktschotel met labneh, granaatappel en geroosterde pitabroodjes. Gehakt is leven, en dat zal je geweten hebben.
«
»
13:25 | Hidden Gems |
Tante Tid en haar drie zussen koken kleverige bamboerijst op een traditionele manier. Ondanks de modernisering blijft tante Tid vastberaden. Voor haar gaat het niet alleen om geld verdienen, maar is het ook een band met haar wortels.
«
»
14:15 | Tot op de Graat |
De tarbot is de koning van de zee en ook Johan gaat ervoor op de knieën om deze schoon te maken.
«
»
14:30 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Kreta heeft een rijke en complexe culinaire geschiedenis. In de oude hoofdstad van Heraklion maakt Yotam een variatie op dakos, een Kretenzische meze: een combinatie van tomaten, verkruimelde feta, olijven en oregano.
«
»
15:20 | Sarah's Sweet Table |
Chef en diëtist Michaël Sels start de dag het liefst met een heerlijk en gezond ontbijtje. Zoals zijn chocolade pancake taco's. Daarna maakt hij jong en oud gelukkig met een portie comfort food, maar dan met een healthy twist.
«
»
15:45 | Sarah's Sweet Table |
Vandaag tovert Sarah een echte klassieker op haar Sweet Table: de bananentaart. Maar wel eentje met een baktwist door Bretoens zanddeeg en een karamelmousse.
«
»
16:10 | Ainsley Eats The Streets |
Chef-kok Ainsley Harriott is in Madrid, waar zeer uiteenlopende Spaanse smaken te vinden zijn. In de tapasbars en restaurants met een menú del día, woont Ainsley het eerste streetfoodfestival bij.
«
»
17:00 | Urban Barbecue |
Chef Bart Desmidt en z'n souschef Philip Vandamme maken vijf gerechtjes die lekker en anders zijn. Om te beginnen is er gegrilde artisjok met gedroogde ham met gegrilde tijmolie.
«
»
17:30 | De Garde van Gert |
Gert Verhulst maakt verse tagliatelle met chef Peppe Giacomazza, de Italiaans-Genkse koning van de pasta. Samen met een lekker sausje van fijn gesneden rundsvlees is dit Peppe's Italiaanse versie van wat wij kennen als de spaghetti bolognaise.
«
»
18:05 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Kreta heeft een rijke en complexe culinaire geschiedenis. In de oude hoofdstad van Heraklion maakt Yotam een variatie op dakos, een Kretenzische meze: een combinatie van tomaten, verkruimelde feta, olijven en oregano.
«
»
18:55 | Sarah's Sweet Table |
Vandaag krijgt Sarah's Sweet Table een goudkleurig randje, want Sarah gaat aan de slag met abrikoos en citroen. Eerst maakt ze een luchtige chocolademousse met abrikoos klaar en daarna ook nog een overheerlijke citroencake met gouden glans.
«
»
19:20 | Ware Delicatessen |
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van kreeft.
«
»
19:50 | De Sterrenkaart - Nederland |
Jonnie Boer is één van de peetvaders van de Nederlandse topgastronomie. Hij onthult, samen met zijn vrouw Thérèse, hoe het eraan toegaat in zijn succesvolle driesterrenrestaurant in Zwolle.
«
»
20:20 | BBQ Vanavond?! |
Bart Desmidt bereidt kip citroen, aubergine tomaat en een gevuld brood met Parmaham op de barbecue.
«
»
20:40 | De Garde van Gert |
Deze keert deelt Gert Verhulst de keuken met topchef Thierry Theys. En de heren vieren feest, want er staan Sint-Jakobsvruchten op het menu. Thierry legt voor eens en voor altijd uit hoe je ze perfect kunt bakken.
«
»
21:20 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Wild Thing, The Fresh Start en Boost your Bread.
«
»
21:45 | Sarah's Sweet Table |
Chef en diëtist Michaël Sels start de dag het liefst met een heerlijk en gezond ontbijtje. Zoals zijn chocolade pancake taco's. Daarna maakt hij jong en oud gelukkig met een portie comfort food, maar dan met een healthy twist.
«
»
22:10 | DIY |
Er wordt ijskoffie, fish sticks, chocolade decoratie en mini-pizza gemaakt.
«
»
22:35 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden wordt wakker in Carnarvon Gorge, gaat een veebedrijf bekijken, en dan eindigen bij Lake Maraboon voor een super zondagondergang met T-Bone Steak op de BBQ.
«
»
23:00 | De Garde van Gert |
Gert Verhulst krijgt vandaag het gezelschap van Alain Indria in de keuken. Alain tovert een boerenkool om tot een lekker gezonde boerenkoolpuree. Hij bakt een stuk vleesvervanger tempeh erbij. Snel en gezond.
«
»
23:30 | Het Weekmenu |
Jan Tournier bereidt gevulde tomaat met stro-aardappelen, videe met puree, een broodje kip curry met groentjes en macaroni met gehaktballen.
«
»
00:15 | Guillaume's Paris |
Guillaume proeft het beste brood in Parijs en bezoekt Opera Garnier, een spectaculaire muziekzaal.
«
»
00:40 | Guillaume's Paris |
Guillaume Brahimi bezoekt een chocoladefabriek in het elfde en twaalfde arrondissement van Parijs.
«
»
01:10 | De Sterrenkaart - Nederland |
Restaurant RIJKS werd in 2016 bekroond met een Michelinster. Met zijn lokale keuken brengt Joris Bijdendijk een ode aan de Nederlandse eetcultuur. De chef vertelt over de harde weg richting de top en laat zijn favoriete tips en tricks zien.
«
»