Tanja Dexters wint 'De Grote Sprong' (filmpje!)

vrijdag 4 oktober 2013

Vrijdag was er de finale van 'De Grote Sprong' op VTM. Na een bloedstollende afvalrace bleven er van de zes finalisten nog maar twee over: Ian Thomas en Tanja Dexters.

De show begon spectaculair met lichtgevende ballonnen in het Brugse Olympiazwembad. Om het programma letterlijk in lichterlaaie te zetten, dook een brandende persoon het water in. Ook jurylid Anna Bader verscheen voor een laatste keer op het springplatform. Ze sprong in een zwart- wit badpakje vanuit handstand het water in.


Synchroonspringen
De kandidaten moesten meerdere keren springen. Alles hing af van de eerste ronde. Daarin moesten de kandidaten synchroon in duo's springen. Sonja Kimpen en haar zoon Niels De Jonck beten de spits af met een achterwaartse salto van de 5 meter-plank. Moeder en zoon maakten een zeer behoorlijke sprong maar de moeilijkheidsgraad was niet erg hoog. Niels kreeg van de jury een gemiddelde van 22,5 punten. Sonja moest het met een puntje minder stellen.

Het volgende duo dat zich aan de synchrone sprong waagde was Ian Thomas met Sean Dhondt. De twee muzikanten liepen enthousiast en synchroon naar de 10 meter-plank maar hadden het tijdens de trainingen wel wat moeilijker met de synchroniciteit. Daar was wel niets meer van te merken tijdens hun sprong. Ze maakten een contrasalto gehurkt in hun fluorescerende zwembroekjes. De sprong was goed uitgevoerd en ze kregen allebei een goede score van de jury en staken zo Niels en Sonja voorbij.


Als laatste mochten Kevin Rans en Tanja Dexters het beste van zichzelf geven. Bonnie en Clyde, zoals ze werden genoemd door de jury, maakten een valsalto achterwaarts gehurkt vanop 10 meter hoogte. De sprong was synchroon en dat stelde de jury tevreden. Tanja Dexters kreeg van de jury een gemiddelde van 25,5, Kevin een punt minder. Hierdoor kwamen ze aan de leiding.

Moeder en zoon naar huis
Nadat iedereen zijn sprong uitgevoerd had, volgde al snel de eerste uitslag. De kandidaten die door mochten naar de volgende ronde werden voor de helft gekozen door de jury en de andere helft door de kijkers thuis. Het eerste duo van de avond die de show moest verlaten waren Sonja Kimpen en Niels De Jonck.

Veel tijd voor om te treuren was er niet want de show ging gewoon door. In de tweede ronde mocht de jury punten geven, maar die telden niet mee voor het eindresultaat. Alles lag in handen van de kijker. Bovendien mocht je twee maal stemmen per BV. Sean Dhondt mocht als eerste springen en maakte een zweefsprong binnenwaarts gehurkt van de 7,5 meter. De sprong was niet echt nauwkeurig en Dhondt was zelf niet tevreden met zijn sprong. Hij kreeg van de jury toch een gemiddelde van 21 punten.

Als tweede mocht Ian Thomas springen. De 16-jarige zanger maakte een achterwaartse salto gestrekt. De 10 meter-sprong werd heel geconcentreerd uitgevoerd en Ian kreeg dan ook meteen de beste score van de avond, een gemiddelde van 26 punten. Wel vond jurylid Anna Bader dat er gedurende de shows niet veel variatie was in Ians' sprongen.

Daarna was het de beurt aan de overgebleven vrouw uit de competitie, Tanja Dexters. Nadat ze een videoboodschap te zien kreeg van haar dochtertje Valentina vanuit Ibiza, maakte een geëmotioneerde Dexters een perfect uitgevoerde salto voorover gebukt van 10 meter. De jury beloonde haar met een gemiddelde van 25 punten.

Kevin Rans mocht de tweede ronde afsluiten met een 'Anna Bader sprong'. Hij kreeg van de jury een gemiddelde van 24,5 voor zijn gedurfde achterwaartse salto gehurkt vanuit handstand. Zijn sprong was volgens de jury gedurfd maar te hoog gegrepen waardoor hij wat punten verloor.

Enkel twee kandidaten mochten overblijven. De kijkers thuis kozen voor Tanja Dexters en Ian Thomas.

Ultieme finalesprong
De twee favorieten van de jury namen het tegen elkaar op. Het tieneridool ging als eerste en maakte dezelfde sprong dan in het begin van de show met Sean Dhondt. De jury was onder de indruk van Ians' prestatie.


Tanja Dexters probeerde de kijkers thuis te overtuigen met haar handstandsprong die ze eerder al had uitgevoerd tijdens de halve finale van vorige week. Met een geconcentreerde blik en zichtbare blauwe plekken op haar benen overtuigde ze zowel de jury als de kijker thuis.

Presentator Kürt Rogiers sloot de finale van 'De Grote Sprong' uiteindelijk nog af met een persoonlijk hoogetepuntje. Voor de ogen van Vlaanderen dook hij nog snel even zelf het water in... En daarmee zat de eerste jaargang van het spectaculaire duikprogramma er helemaal op!

Bekijk enkele van de finale sprongen via de multimedia SPOTLIGHT op onze homepage!


DOSSIER: De Grote Sprong (VTM)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Goeiemorgen Morgen!' (Radio2)

De Ziggo Dome vormt het decor voor een gigantisch muzikaal spektakel met talloze oud-deelnemers aan het Eurovisiesongfestival. In deze aflevering: Mäns Zelmerlöw - 'Heroes', Bobbysocks - 'La det swinge', Rosa Linn - 'Snap', Cornelia Jacobs - 'Hold Me Closer', Ruslana - 'Wild Dances', Edsilia Rombley - 'Hemel en aarde', Gjon's Tears - 'Tout L'univers', The Roop - 'Discotheque', Alessandra - 'Queen of Kings' en Charlotte Perrelli - 'Take Me to Your Heaven'.

'Het Grote Songfestivalfeest', om 21.45 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:50
    Journaallus
    09:00
    Lentebeelden
  • 23:55
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:25
    Geen uitzending
    05:55
    Plop & de Peppers
  • 00:55
    Geen uitzending
    01:35
    American Ninja Warrior
  • 01:10
    Geen uitzending
    01:05
    Impeachment: American Crime Story
  • 00:55
    Geen uitzending
    15:40
    All New Traffic Cops
  • 01:10
    JAG
    02:10
    Baywatch
  • 00:35
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 01:25
    Geen uitzending
    02:20
    Sports Late Night
  • 01:25
    Neighbours: A New Chapter
    05:00
    Geen uitzending
  • 01:30
    Hawaii Five-0
    02:25
    Two and a Half Men
  • 00:50
    MasterChef UK
    05:00
    Geen uitzending
  • 01:20
    Geen uitzending
    08:30
    Hailey Dean Mystery: A Will to Kill
  • 00:25
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 01:25
    De Sterrenkaart
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 01:25
    Play Sports Highlights
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 01:40
    Dickensian
    02:45
    Midsomer Murders
  • 01:29
    NOS Journaal
    01:42
    Liefde voor het landgoed
  • 01:51
    Nieuwsuur
    08:03
    Petrus in het land
  • 01:51
    3voor12 presenteert..
    02:21
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal