Deze programma's zie je in het voorjaar van 2024 bij VTM

dinsdag 16 januari 2024
Foto: VTM - © DPG Media 2024

Wat mag je in het voorjaar van 2024 verwachten bij VTM. Sowieso een mix van nieuwe titels én klassiekers. We geven je graag een overzicht van alles waarop je je tot de zomer kan verlekkeren bij VTM.

'Het Onbekende' - later dit voorjaar bij VTM en vanaf 8 februari op Streamz
Bekend of onbekend, risico’s nemen of op veilig spelen, vertrouwde paden bewandelen of nieuwe horizonten verkennen. In 'Het Onbekende', een nieuwe avontuurlijke afvalrace bedacht door de makers van De Verraders, neemt Axel Daeseleire een groep kandidaten mee op reis. Tijdens hun avontuur worden ze voortdurend voor blok gezet en moeten ze kiezen tussen ‘het bekende’ of ‘het onbekende’. Het spel kan op elk moment een onverwachte wending nemen, waardoor de emoties hoog oplopen. Wie durft te kiezen voor de onbekende weg in een avonturenprogramma waarbij niemand weet wat de regels zijn? En wat levert het meeste op: bekend of onbekend? Uiteindelijk gaat slechts één iemand naar huis met de geldprijs.


'Liefde voor Muziek' - later dit voorjaar, ook in weekpreview met VTM GO+
Voor het feestelijke 10de seizoen trakteert 'Liefde voor Muziek' de kijkers op nog méér artiesten en nog méér muziek. Per voorgaand seizoen keert één artiest terug om samen op een nieuwe, muzikale reis te vertrekken. Stan Van Samang (seizoen 1), Johannes Genard van School Is Cool (seizoen 2), Clouseau (seizoen 3), Jasper Steverlinck (seizoen 4), Laura Tesoro (seizoen 5), Regi (seizoen 6), Tourist LeMC (seizoen 7), Suzan & Freek (seizoen 8) en K3 (seizoen 9) reizen af naar de Franse zon. Allemaal brengen ze compleet nieuwe, onverwachte en eigenzinnige versies van bekende songs uit elkaars repertoire die in het collectief geheugen zitten.

'Sing Again' - later dit voorjaar
Al 35 jaar lang is VTM hofleverancier van de grootste toptalenten. Van de 'Soundmixshow' tot 'Idool', 'Belgium’s Got Talent', 'Star Academy' of 'The Voice': duizenden gewone Vlamingen waagden hun kans om hun zangtalent te tonen. Sommigen bouwden een grote carrière uit, anderen bewandelden andere paden. In 'Sing Again' wagen deze talenten nu een nieuwe kans. Hoe is het hen in al die jaren vergaan? Doen ze nog een belletje rinkelen? Hoe brengen ze het er zoveel jaren later vanaf en wie wint de wedstrijd? Koen Wauters & Julie Van den Steen hosten de nostalgische muziekshow voor het eerst samen. De jury bestaat uit toppers Hadise, Karen Damen, Nina De Man, Aaron Blommaert, Stan Van Samang en een wekelijks wisselend gastjurylid.

'Families XXL' - later dit voorjaar, ook in boxset met VTM GO+
Kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen wordt weleens gezegd. Maar wat als je moet zorgen voor 6, voor 9 of zelfs voor 13 kinderen? Familiemens en mama van drie Stephanie Planckaert kijkt binnen bij zes kroostrijke gezinnen met elk minstens vijf kinderen. Hoe krijgen zij hun leven geregeld en wat komt er allemaal bij kijken? 'Families XXL' toont de grote, kleine, grappige, emotionele, onverwachte, praktische, herkenbare en ontroerende obstakels in de grootste gezinnen.

'Special Forces: Wie Durft Wint' - later dit voorjaar, ook in weekpreview met VTM GO+
Wie dacht dat het eerste seizoen van 'Special Forces' heftig was: think again. In het tweede seizoen ondervinden 10 BV’s - onder wie intensivist Geert Meyfroidt, presentatrice en actrice Nora Gharib en ex-Rode Duivel Olivier Deschacht - aan den lijve wat ‘bloed, zweet en tranen’ écht betekent. Ze pushen zichzelf tot het uiterste tijdens de zwaarste training ter wereld: die van de Special Forces. Arena dit jaar: de onherbergzame bush van Zuid-Afrika, te midden van schorpioenen, slangen en spinnen. Welke rekruut is uit het juiste hout gesneden? Wie staat er zowel fysiek als mentaal? Wie kruipt huiswaarts en wie haalt het einde van de opleiding? Eén ding is nu al zeker: in 'Special Forces: Wie Durft Wint' zie je de BV’s zoals je ze nog nooit zag.

'The Voice van Vlaanderen' - vanaf 26/1 op vrijdag om 20.40 uur en op zondag om 20.00 uur.
Aster Nzeyimana betreedt als co-host van An Lemmens voor het eerst de muzikale arena van 'The Voice van Vlaanderen'. En in die arena vechten de coaches heviger dan ooit om uitzonderlijk zangtalent. Kan coach Natalia voor het derde seizoen op rij haar kroon behouden of slaan coaches Mathieu Terryn, Jan Paternoster en Koen Wauters meedogenloos terug? Nieuwe spelregels zorgen in ieder geval voor een muzikaal slagveld met ongeziene krachtmetingen tussen de coaches. Nu ze voor het eerst onbeperkt op hun rode knop mogen drukken én ze met de nieuwe superblock elkaar genadeloos kunnen blokkeren, gaat de concurrentiestrijd tussen de coaches voluit crescendo.

'Code van Coppens' - later dit voorjaar, ook in weekpreview met VTM GO+
Wie kraakt de kamers van Staf en Mathias Coppens? De broers zijn terug met alweer enkele parels van themakamers én leuke namen die de opdracht krijgen de code van Coppens te kraken en zichzelf als eerste te bevrijden uit de escape rooms. Straffe experimenten, ingenieuze raadsels en niet voor de hand liggende opdrachten: bekende gezichten als Emilie Vansteenkiste, Jens Dendoncker, Fien Germijns, Bart Cannaerts, Ruth Beeckmans, Ben Segers, Bart Hollanders, Serine Ayari, Bart Appeltans en Véronique De Kock kunnen maar beter van alle markten thuis zijn als ze ooit nog thuis willen geraken.

'Ze Zeggen Dat' - later dit voorjaar, ook in weekpreview met VTM GO+
Dina Tersago en Andy Peelman gaan in 'Ze Zeggen Dat' opnieuw een hele reeks vaak vertelde beweringen te lijf, gewapend met een stevige portie nieuwsgierigheid. Van luchtige urban legends tot bloedserieuze kwesties, geen uitspraak blijft onbetwist. Klopt het dat je libido met pensioen gaat op 65? Zijn voetgangers niet veilig op een zebrapad? En worden mensen van kleur nog steeds geweerd aan de deur? Het duo neemt geen blad voor de mond en duikt in de meest uiteenlopende stellingen op zoek naar een antwoord.

'Eénmaal Andermaal' - later dit voorjaar, ook in boxset met VTM GO+
Fervente verzamelaar Jacques Vermeire en gepassioneerde kunstliefhebber Axel Daeseleire gooien hun liefde voor kunst en antiek in de strijd in 'Eenmaal Andermaal'. Samen met de hulp van een nieuwe lading bekende Vlamingen dagen ze elkaar uit om unieke stukken op de kop te tikken en ze met de hoogste meerwaarde door te verkopen. 'Eenmaal Andermaal' belooft weer een spannende competitie. Wordt het de derde keer, goede keer voor Jacques of gaat Axel opnieuw met de trofee aan de haal? Wie heeft de beste neus voor gouden zaken?

'De Kotmadam' - later dit voorjaar, ook in boxset met VTM GO+
De gezelligste Kotmadam van het land is terug en gaat haar allerlaatste academiejaar in. Na 25 seizoenen valt het doek definitief over Vlaanderens langstlopende sitcom over madame Jeanne, haar iconische snoepwinkeltje en haar studenten. Vaste waarden Katrien Devos en Mark Verstraete kruipen nog één keer in de huid van Jeanne en haar snoepie Jef. Misverstanden, onverwachte situaties en fratsen van studenten Simon (Arno Moens), Martha (Helle Vanderheyden), Ines (Anouck Luyten) en Victor (Frederik Huys) leiden opnieuw tot veel humor.

'Boer Zkt Vrouw' - later dit voorjaar, ook in weekpreview met VTM GO+
Dina Tersago geeft het startschot voor een gloednieuw seizoen van 'Boer zkt Vrouw', waarin ze Cupido speelt voor maar liefst 7 boeren. Michiel, Bert, Martijn, Sanne, Niels en Thomas gaan op zoek naar een partner in eigen land, en voor melkveeboer Robbe zet Dina enkele single mannen op een vliegtuig naar zijn boerderij in Zweden. Over een vruchtbare bodem beschikken alle boeren, nu maar hopen dat de zaadjes van de liefde even mooi bloeien als de rest van de oogst.

'Moordzaken: Levenslang' - later dit voorjaar
In ons land zitten 11.500 gedetineerden in de gevangenis. Twee procent van hen is veroordeeld tot levenslang en komt wellicht nooit meer vrij. Misdaadjournalist Faroek Özgünes interviewt zes van hen, binnen de gevangenismuren. Zij vertellen hun versie van het verhaal, hoe ze zijn opgegroeid, hoe het zo fout is kunnen lopen en hoe het leven is voor iemand die wellicht de rest van zijn leven achter de tralies zal doorbrengen.

'De Kraak' - later dit voorjaar
Van de makers van 'Undercover' en 'Spitsbroers': de achtdelige fictiereeks 'De Kraak', die draait rond de verlegen maar geniale 20-jarige computernerd Jeremy (Tijmen Goovaerts). Wanneer hij als IT-student een hackerswedstrijd wint, zet een oplichtersbende onder leiding van Alidor Van Praet (Gene Bervoets) hem onder druk om een internationale bank digitaal te kraken. Opzet: samen de grootste bankroof aller tijden plegen en 350 miljoen euro buit maken. Andere hoofdrollen zijn weggelegd voor Ella-June Henrard, Koen De Graeve, Joren Seldeslachts, An Miller, Manuel Broekman, Claude Musungayi, Hilde De Baerdemaeker, Dirk Van Dijck, Chris Thys en Floor Van Boven.

'Blind Gesprongen' - later dit voorjaar, ook in boxset met VTM GO+
Wie durft ontslag te nemen en zichzelf zonder voorkennis in een compleet nieuwe job te storten, uitgekozen door een team van experts? In 'Blind Gesprongen' schotelt Nora Gharib vier kandidaten een (carrière)sprong in het diepe voor. Ze zeggen vaarwel tegen hun vertrouwde, vaste job en wagen zich aan een nieuwe en frisse carrièrezet. Maar wel één met een twist, want welke functie ze invullen en in welk bedrijf of sector ze belanden, blijft tot aan hun eerste werkdag één groot mysterie. Durven ze hun professionele lot volledig in handen te leggen van een team van experts? Welke compleet nieuwe sector betreden ze? En wie waagt de sprong naar zijn of haar droomjob?

'De Tien Om Te Zien' - later dit voorjaar
In 2021 maakte het meest iconische muziekprogramma aller tijden een grootse comeback naar het televisiescherm. 'Tien Om Te Zien' keerde terug naar de kust en verwelkomde de grootste artiesten van vroeger en nu voor een muzikaal feest om u tegen te zeggen. Het startschot voor een terugkeer door de grote poort, want ook in de zomer van 2022 en 2023 zetten Anne, Willy, Laura en Aaron de zeedijk van Westende in vuur en vlam, samen met duizenden uitgelaten toeschouwers. 'De Tien Om Te Zien' herbeleeft de grote comeback, bundelt de leukste fragmenten en exclusieve backstagebeelden en vertelt de zotste verhalen van de hosts en artiesten in drie specials.

'Helden van Hier: Stuivenberg' - later dit voorjaar
Het werk in een ziekenhuis stopt nooit, ook niet als het verhuist. In de nieuwe reeks van Helden van Hier verhuizen de iconische ziekenhuizen van Antwerpen, ZNA Stuivenberg, ZNA Sint-Erasmus en ZNA Sint-Elisabeth naar de nieuwe site aan Park Spoor Noord: het Cadix-ziekenhuis. En ook in volle verhuis blijven de ziekenwagens uitrijden en bieden de artsen en verpleegkundigen de beste zorgen aan hun patiënten. Hoe blijven ze optimaal werken terwijl ze de grootste operatie uit hun geschiedenis voorbereiden?

'Máxima' - later dit voorjaar, ook in weekpreview met VTM GO+
Pas in het voorjaar van 2024 te zien bij onze noorderburen en meteen daarna ook bij VTM: de prestigieuze dramaserie 'Máxima', over het bijzondere levensverhaal van de Nederlandse koningin. De reeks werd bij de bekendmaking wereldnieuws en kondigde zich in de pers aan als 'peperduur'. 'Máxima' vertelt het verhaal van haar turbulente jeugd in Argentinië over haar American dream in New York tot haar leven als partner van kroonprins Willem-Alexander. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Delfina Chaves (Máxima), Martijn Lakemeier (Willem-Alexander), Elsie de Brauw (Beatrix) en Sebastian Koch (Claus).

'Alloo in de Buitenlandse Gevangenis' - vanaf 25/1 op donderdag om 21.50 uur
Luk Alloo reist opnieuw de wereld rond om buitenlandse gevangenissen te bezoeken. In Chili, Cambodja, Brazilië en Argentinië speurt hij naar de verborgen facetten van het gevangenisleven en praat hij met mensen die al jaren achter de tralies zitten. Van hallucinante taferelen tot bikkelharde getuigenissen: Alloo onthult het leven achter de gevangenismuren.

Rode Duivels - later dit voorjaar
Voetbalfans volgen de Rode Duivels in hun laatste rechte lijn richting het Europees Kampioenschap. Hoe scoren de Rode Duivels tegen topland Engeland in het iconische Wembley Stadion? De oefenwedstrijden tegen Ierland en Engeland in maart worden een belangrijke waardemeter voor het EK. Met twee extra oefenwedstrijden in juni krijgt de voorbereiding van de troepen van Domenico Tedesco verder vorm.

'Het Echte Leven in de ZOO' - later dit voorjaar, ook in boxset met VTM GO+
'Het Echte Leven in de ZOO' volgt het leven in de allereerste dierentuin van het land en de eerste wetenschappelijke ZOO ter wereld: de Antwerpse ZOO. Niet zoals een gewone wildlifereportagereeks, maar wel bekeken en verteld vanuit het standpunt van de dieren zelf. Zij geven een unieke inkijk achter de deuren van de Antwerpse ZOO.


DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Ontdek de programma's van vandaag in onze tv-gids.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    02:45
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 08:30
    De Smurfen nieuw
    05:00
    Geen uitzending
  • 08:20
    K3 Roller Disco
    05:25
    Geen uitzending
  • 08:00
    Geen uitzending
    07:15
    My Unique B&B
  • 01:15
    Geen uitzending
    11:40
    Sturm der Liebe
  • 01:25
    Geen uitzending
    14:05
    Sleeping With the Enemy
  • 08:25
    The X-Files
    02:05
    Married ... With Children
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    04:50
    Geen uitzending
  • 08:00
    ER
    02:15
    Neighbours: A New Chapter
  • 08:30
    Geen uitzending
    02:25
    Sydney Harbour Force
  • 07:55
    Extreme Weddings: Australia
    02:30
    Geen uitzending
  • 08:10
    A Rose for Her Grave: The Randy Roth Story
    05:00
    Geen uitzending
  • 06:00
    Herhalingslus
    20:00
    Trends Talk
  • 08:29
    Zo doe je het!
    06:00
    Lovely Day
  • 08:30
    Bal National
    02:20
    Snel, Makkelijk & Lekker
  • 07:00
    Premier League
    03:10
    Tennis: Mutua Madrid Open 2024
  • 08:25
    Death in Paradise
    02:15
    DCI Banks
  • 08:30
    NOS Journaal
    06:10
    Nederland in Beweging
  • 08:00
    BinnensteBuiten
    07:15
    Tijd voor Max
  • 08:34
    Noddy, de detective
    02:53
    Sophie & Jeroen