Vlaamse jongeren tonen AIDS realiteit in Zuid-Afrika op JIM

donderdag 30 november 2006

Nav de Wereld Aids dag zendt JIM op vrijdag 1 december om 18u30 een reportage uit die gemaakt werd door jongeren in Zuid-Afrika. 8 jongeren werden geselecteerd voor het project EQUAL?!

Ze werden gedurende 2 weken ondergedompeld in de Zuid-Afrikaanse realiteit.  Samen met Kaye Styles, peter van dit project, kregen ze een duidelijk beeld over de impact van HIV/AIDS op het leven van de Zuid-Afrikaan.  Door een nauw  contact met de lokale bevolking en de vele bezoeken aan AIDS-projecten werden vooroordelen en misvattingen weggeveegd.  Een mix van gevoelens zoals bewondering, ontgoocheling, hechte vriendschap, ongeloof,… kleurden deze tocht.

EQUAL?! is een project dat gesteund wordt door de Vlaamse Minister van Jeugd Bert Anciaux, MJA vzw (maatschappelijke jongeren actie) en Jint vzw (coördinatieorgaan internationale uitwisselingen). 

Het project stopt niet met het maken van een reportage voor JIM.  De informatie die de deelnemers van de inleefreis mee naar België hebben genomen, wordt gebundeld in een spel.  Hiermee gaan de deelnemers op tocht naar scholen en jeugdbewegingen en kunnen ze hun unieke ervaring met anderen delen en vragen ze aandacht voor de massa mensen met HIV/AIDS. 

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hoe Zal Ik Het Zeggen?' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

Alex Agnew: het is een lieve mens, maar hij kan niet tegen zijn verlies. Als zelfs een spelletje ganzenbord met dochterlief al voor problemen zorgt, vinden z'n vrouw Yasmine en dochter Amy dat het genoeg is geweest. De comedian begrijpt niet wat er aan de hand is wanneer de schooldirecteur belt nadat Amy 'een woedeaanval kreeg'.

'Hoe Zal ik het Zeggen?', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers